En blandning av Obegripligt, Underligt och Fantastiskt


Mitt liv är som en brant berg och dal och dalbana, antingen är man på högst upp på toppen av berget eller så är man i en djup tillfällig dal, för att ganska snart klättra upp mot toppen igen., Det är aldrig mitt emellan, och tur är väl det, för vem vill leva ett medelmåttigt, halvtrist liv där man står still på samma platform hela tiden ? .. då är det ju bättre att det finns lite up ´n downs ,  enligt min mening.

       Hur sjuukt är det inte, att de som begår ekonomiska brott, där det trots allt bara handlar om pengar, mycket troligt kan få upp till 6års fängelse medan våldtäktsmän, som förstör en hel människan liv för alltid, knappt får ett års fängelse i många fall !  Vad ger det för bild av samhället egentligen ?  Det börjar gå utför...

   Kusinvitamin fyllde 18år igår, ett stort grattis till henne !  Shit vad vi blir stora., det va ju inte länge sedan som vi sprang på Britney Spears konsert på skandinavium och köpte affischer, och hoppade timma ut och timma in på studsmattan hemma. och sprang fram och tillbaka till godisaffären tio gånger om dagen och köpte alldeles för mycket godis.. det är väl sisådär åtta år sedan och ändå kan det kännas som det var igår när man pratar om det..  helt sjukt vad tiden går fort.. 


Tiden - En av få saker man nog aldrig riktigt kommer att förstå sig på.

Mina jobb är de absolut bästa, för tillfället i alla fall.. Känner mig faktiskt lite vuxen någon timma ibland där.. riktigt kul. Det är väl i och försig tur, det hade ju varit illa annars..  Jobbarkompisarna är helt underbara. Idag är det "Affärslunch" med jobb 1, riktigt niice .


Har faktiskt inte saknat det eller tänkt på det nu på några dagar, Jag klarar mig riktigt bra faktiskt.. 

Idag är jag på såå bra humör., hihi

PussKram
GabbieIngen kommer undan smärtfritt..

Idag har jag bland annat varit och shoppat lite till mig själv, somliga kallar det köpt / falsk lycka. Jag vet inte riktigt vad jag kallar det, dyra vanor men det gör ju mig glad för stunden i alla fall.. så bra.

Ibland kommer ångesten krypande, sakta men säkert tränger den sig på., ju högre upp du klättrar desto hårdare faller du nästa gång tyvärr.,  det är som om du sitter fast i ett gummiband som håller tillbaka dig mer och mer ju längre fram du kommer, för att komma över tröskeln måste du vara mycket stark, har du tur så kanske gummibandet går sönder och så är fri eller så slungas du tillbaka hårdare än någonsin och du ska vara glad om du inte slår dig medvetslös., alla sår sätter sina spår, ju djurare såren är desto större blir ärren.. det enda du kan göra är att resa dig upp och ta nya tag.  försök du att spela oberörd men ingen skulle någonsin tro på dig.  alla sår gör ont, mer eller midre.

Aldrig förr har jag kännt mig så värdelös som jag kände mig då, men det har vi glömt nu..  

Kommer att bli sjuukt ball till helgen om det blir Uddevall och VM.,  och om vi är hemma är det också party på hög nivå. Lätt bäst !   men först jobb, jobb och lite mer jobb... dränkt och begravd i jobb., enda fördelen är att man slipper överröstas av sina tankar, det har vi inte tid med här..

Någon gång måste jag släppa kontrollen..,  datumet är dock ännu obestämt (likaså år)  den dagen den lyckan.. 

Gabbie


Såå Underbart,

Mysfika på Eva´s i eftermiddagssolen stod på agendan idag med giggan, sofie, soffan och carro. och det var ju givetvis lika underbart som det brukar.. Mina små pärlor. som nu mera är hårt arbetande volvoguys allihopa..

One day I´ll wake up and it wont hurt any more...  wonder how that would feel like ?


Gab

Over and over again

Då satt man här igen., det enda som är någorlunda regelbundet i mitt liv.. allt annat hoppar fram och tillbaka eller upp och ner.

Alltid lika mysigt med mina flickor, även om vädret sög och det inte blev riktigt som planerat..   Ibland är saker och ting bara lite mysko, man kan inte förstå sig på allt och alla helt enkelt.. (även om det många gånger skulle underlätta)

Visst skulle det inte lösa alla problem och tysta alla tankar men det skulle underlätta rätt så mycket, och det skulle nog även lösa en stor del av problemen.,  Det man aldrig har fått uppleva är det man längtar som mest efter..

Det händer inte mig.

Hur gör man för att ta sig ur en ond cirkel ?  som aldrig verkar ha planer på att ta slut..

Telefonsamtal, hjärtat stannar och pulsen ökar (jag vet att det inte är fysiskt möjligt men det känns så) ., känner mig svimfärdig, sånt här händer inte mig., det är inte sant, det KAN inte vara sant.    snälla låt mig vakna.

Snacka om att mitt undermedvetna påverkar mina drömmar.,  haha., om du bara visste..

Ha en underbar midsommar .. (i det svenska sommarvädret)

Gabbie

En suddig blandning av ytlighet och djup .

     Ibland är livet inte enkelt., så eär det.., inget subjektivt eller så , bara ren fakta..    Vissa dagar får man säga att allt, precis allt suger, trots att vi har mat för dagen och tak över huvudet, trots att vi lever i ett land där välfärden är bra, trots att vi inte ligger i den största riskzonen för naturkatastrofer, trots att vi slipper vakna till ljudet av bomber eller skottlossningar, måste vi få lov att tycka att det är förjävligt att hårsprayet är slut precis just när du behöver det eller att det inte finns ett enda plagg i hela stan som passar dig och som om inte det vore nog så regnar det ju givetvis ute..    Alla har sina dagar och det är tillåtet men inte allt för ofta ., när det väl kommer omkring så har vi ju det faktiskt bra.,   visserligen ändrar man syn på saker och ting när man har varit runt om i världen och sett saker som man aldrig skulle se om man gick runt ett gatuhörn eller in på en bakgata här i sverige, men man glömmer fort..  vi tar allt för givet. allt som kanske inte borde vara så självklart egentligen.

                Kärlek är en hög grad, av i grund och botten, självförvållad smärta..  
                            Det är bara en fråga om hur hög smärtgräns du har.(?),   
Men är det bättre, att av rädlsa för att bli sårad, stänga av förmågan att känna något ?  Kan inte komma fram till vad som är bäst, att bli sårad, eller att aldrig få känna känslan av att vara älskad för ett litet tag ?   

Kom inte och sabba det jag har kämpat med att bygga upp under tre långa år, det är illa nog att du har hittat ett kryphål in till insidan av muren..  (!)  du kan väl undvika att göra så att den spricker på flera ställen om det ändå inte är till någon nytta..  tack             men kanske?           Ibland är jag såå nyfiken., Funderar alldeles för mycket..

Halkan avklarad i dag i alla fall, ett steg närmare slutet.

Smögen i morn., blir inte alltid som planerat men det kommer att bi toppen.. åtta tjejer, ett hus, klippor och hav, (förhoppningsvis en del nice guys) . kan det gå fel där ?  neeej inte en chans.

Udevalla om one week, hoppas vi fortfarande på.. Är aldrig fel om jag säger så..  Finns kanske hopp för sällskapet  där uppe., hade ju varit såå kul. hihi..

Saknar att träffa mina flickor varje dag., Men det får vi reda upp nästa vecka., grillkväll på klipporna hade ju inte varit helt fel.. eller mys i slottskogen.. får väl se., vädret är ju en ganska så avgörande faktor tyvärr.

Maroon 5  - As things collide   
- Det är texten som ger musiken en mening. det är där som charmen ligger, det är därför man fastnar .

Packa kanske vore hög tid att börja sysselsätta sig med.  yees, time to go.

Gabbie   


 
Hur gick det till ?

Jag kan inte hjälpa det.., det är surt och jag försöker verkligen..   Ork.,    Vad gör jag för fel. ? Varför lyckas alla andra men inte jag ?  Just nu är jag den tjejen som jag själv hatar i varje film, hur kunde det bli så ?

Har varit jobb hela dagen i dag..   skönt att känna sig behövd någonstans.,  helt okej faktiskt.. jobb i morn med, har dock körlektion först halv åtta.., när jag bokade körlektioner i våras intalade jag mig att jag skulle vara morgonpigg., jag kan tyvärr medela att så är inte fallet..  hatar när klockan ringer (ännu värre är att jag inte blir vid medvetande förän den ringt tre gånger och är då redan en halvtimma sen och får springa runt som en skållad råtta för att hinna)

Myspys fika idag med världens bästa mia och annelie..,,  såå underbart..  Men va hände med våra soffor och min favvis macka ?? det svider i hjärtat..   men våran favvo tjej va kvar i alla fall.. alltid något !

På torsdag bär det av mot smögen.., mys och party !   Underbart..     Fram tills dess får vi se vad som händer..

Gabbie

image26 

(midsommar 2006)


 

Deep inside that´s what every girl needs now and then..

Alla behöver en sån där heldag när man bara bryr sig om sig själv och skämmer bort sig, typ som ett litet hemmaspa..
    man peelar från topp till tå, tar bort all oönskad hårväxt, gör ansiktsmask, pysslar om händer och fötter, smörjar in sig med diverse olika krämer och bodybutters enbart för att det är så skönt och luktar gott och man tar på sig snygga trosor fast man vet att ingen ska titta på dig just idag, det är liksom känslan.   
        Det är precis vad jag har tillbringat hela eftermiddagen med att göra (jag har ju tränat i två dagar i rad, så jag tyckte att jag var värd det. måste ju pyssla om mina ömma muskler efter som ingen annan gör det och de som känner till min träningsfilosofi vet ju att mina muskler har en viss tendens att bli typ slutkörda).  och det har varit såå skönt, känner mig som en helt ny människa nu e det bara naglarna kvar men vi ska snart ta hand om dem med. ;) 

Hade den knäppaste av drömmar förut under min lilla eftermiddagsstund i soffan., snacka om hel knäppt.. mitt undermedvetna kanske vill säga mig något... 

Tillfredsställelse på ett eller annat sätt är något som man helt enkelt inte kan klara sig utan, det är något som alla borde ha rätt till.. för tllfället får jag min genom att shoppa, jag vet att det kallas tillällig lycka men vad ska man göra då ?   Det där lilla tomrummet blir ju fyllt för en liten stund ( i alla fall tills man tittar på kontoutdraget )  sen får man dåligt samvete för ett tag men som plåster på såren unnar man sig ännu en kopp kaffelatte (extra varm utan skum såklart) och så va allt löst. Perfekt.  (till det blir måndg igen)

Ibland förstår jag mig inte på folk, om man ändå visste hur andra tänker någon gång i bland.. Visst jag står för allt jag har gjort och jag ångrar absolut ingenting ( om jag har gjort det har jag redan förträngt det, för det upptar bara onödig plats bland mina minnen ).  Och visst jag bryr mig inte speciellt mycket om vad folk säger, men vissa har väldigt svårt att fatta när de trampar på en öm punkt., och att känna var gränsen går,  det finns ju oftast en anledning bakom det mesta som kanske inte alltid är så lättsam.. Alla har sina mörka hemligheter som man inte alltid vill bli påmind om..  En del saker kanske är mer personliga och känsliga än vad de verkar..  Ett lite skämtsamt skratt kanske egentligen betyder att osäkerheten vaknar till liv och rädslan att inte duga växer fram ur hjärtat., även om jag vet att det inte är så.. det kan inte hjälpas.. det är ett känsligt ämne som jag pratar med mina närmaste om ifall jag skulle vilja det.. ingen annan..       det finns saker jag aldrig har sagt till någon och det finns saker man aldrig glömmer, hur mycket man än försöker, det spelar ingen roll vad andra säger, eller om det inte vara illa ment, bokstäverna står skrivna med blek som på ett konsigt sätt aldrig riktigt försvinner, de bleknar med åren men det försvinner aldrig..   

             Jag tycker om mitt liv just nu, och det tänker jag fortsätta göra.. 

Dagarna går så fort, på fredag är det redan midsommar.. känns ju inte alls som det var länge sedan vi satt på smögenbryggan midsommardagen förra året och åt räkmackor till frukost ( eller ja, åt och åt, vi va så bakis att vi mest petade i maten och gjorde några tappra försök att få i oss någon vätska men kul va det., och vem kan glömm Klaras återställaretill frukost, vilket var et samma som en och annan shot jäger. haha )  shiit va kul vi hade.. och visst lutar det åt att det blir smögen i år igen. . tredje gången gillt liksom  :P 

Det finns inte mycket som vi inte har gjort ihop asså..,  vi har upplevt det ena och det andra.. saker vi aldrig någonsin kommer att glömma.. även om en del av våra påhitt var mindre lyckade (typ varberg)  så vet jag ingen som jag har skrattat så mycket med som med dig..  du är en av mina bärande balkar, jag skulle rasa ihop utan dig.. även om det inte alltid märks så är det så.  när alla andra är deppiga och kryper ner hos sina respektive pojkvänner så hittar man oss i någon av sofforna nerbäddade med chips, godis och ännu en kriminaldeckare( i nio fall av tio så är det beck som gäller för det är ju gunvald som gör persbrant och inte tvärt om ) .. det är sånt man har bästa vänner till.. Mia.

Nu kan det nästan inte bli bättre..

Gabbie
 image23

Brustet hjärta, men det finns stunder i den bruna soffan vi aldrig glömmer..

Sommarregn
.. är mysigt så länge man kan välja att sitta inne i soffan och titta ut genom fönstret medan regnet blöter ner det nyklippta gräset.

   Trodde inte att ett ställe kunde ligga mig så varmt om hjärtat, men det var precis som om den sista tråden klipptes och nu finns det inte längre något som binder en kvar..  bara sälja sådär utan att säga något, trots att vi sprungit på dem flera gånger, de vågade nog inte och ville väl slippa att se våra ledsna ansikten.. där i våran soffa har vi upplevt många skratt och djupa samtal, vi tillbringade ju i princip hela vårt sista år i den bruna soffan.  Konstig känsla,. det gjorde så ont i mig när jag såg den nya skylten..  det har betytt mycket för mig., det har sina skäl..  Jag hör ju hur det låter, men det är något speciellt..  ingen som förstår den känslan riktigt.

På två år har jag blivit en helt ny människa. tre år sedan hade jag knappt hoppet kvar och idag kan jag inte ens föreställa mig att vända tillbaka, får mardrömmar bara av själva tanken..ett år jag gärna skulle sudda ut ur mitt liv, det förde visserligen något gott med sig.. men ja. nej på det i alla fall.

   Jag är bara rädd att jag inte längre får plats, det gör mig obeskrivligt rädd..   

Just nu vill jag inte ha fler förändringar i mitt liv..  men det är väl så att det helt enkelt är ofrånkomligt.

så mycket jag vill säga med orden räcker inte alltid till.. så många frågor som saknar svar. I bland är det  tur att ett leende kan dölja så mycket.     

Det är alltid samma känlsa och kemi., haha.. lite kul faktiskt..  soulmates om tio år..  

Saknar att vara med ute när det är race , om han bara vore lite äldre hade de varit perfekt.. men han är duktig min lillebror.. kanske bär det av mot Holland i juli.

Avril Lavigne  - Fall To Pieces
Maroon 5  -  Makes Me Wonder

Jag har en plan.. hihi..  och jag har en plan B.. Vi får väl se.

Love // Gabbie

Funderingar i kvällsdimman

Vad är det jag saknar?  var ligger felet.. såå knäckande.,  behöver komma bort ett tag och göra något annat, få perspektiv på saker och ting.  ibland känns det som om jag sitter svävandes på ett moln och tittar ner på mig själv, utan att kunna styra mina egna handlingar. Jag ser inte vad jag gör för fel utan jag ser allt jag istället borde gjort annorlunda men eftersom om inte heller existerar i himlen så kan man inte göra något annorlunda i alla fall. och eftersom jag inte ser vad jag gör för fel kan jag inte ändra på det... surt.

Samma visa varje år, sol - yees !.., ligga i solen i 5timmar, vadå ? solen tar inte så mycket,. det blåser ju liksom.. 
    1 dygn senare.. hej, ojdå..  du ser ut som en blandning mellan en överkokt kräfta och en tomat.. det svider inte,nädå..snart blir jag lite brun, det värsta ska bara lägga sig först ;)   solfrossa,...  gabriella du är en känslig varelse, it´s a fact..

Enda sättet att för att undvika att bli sårad och besviken är att aldrig någonsin släppa in någon på livet.. bygg upp en stenhård mur runt dig,. där du kan se ut men ingen kan se in.. Alla murar har en del svaga länkar, bristningar och lönndörrar, det gäller bara att gömma dem så väl att ingen hittar de och kommer till insidan.

Sommarens låt :   Markolioo - Ingen sommar utan reggae
Bästa låt :   Maroon 5 - Nothing lasts forever

Blåögd är ett dåligt påhittat uttryck.  Man är inte blåögd, man väljer bara att blunda för sanningen, eftersom det är mycket bekvämare att leva i en lögn.. sanningen är alltid jobbig. det bara är så. 

dagar som denna saknar jag min william, bara kunna glömma allt och släppa verkligheten för en stund..

student för mia imorn, ska bli såå kul.. vi e stora nu, tro det eller ej.. känns ju inte som om det var längesedan vi sprang ute på klipporna i lökeberg med var sin cider i handen.. tiden går fort..

Gabbie

Världens bääästa dag !

30maj 2007  Kitas STUDENT!!!

heelt sjukt att 12år bara tr slut med en dags festande.. att allting verkligen tar slut, som man har längtat till studentdagen och när den kom kändes den plötsligt inte alls lika lockande.. men vilken dag vi hade. kunde inte blivit bättre...

start med champangefrukost med våran underbara klass vid 8 hos johan..   en champangeflaska senare bar det i väg till kyrkan för avslutning, fotograferande och för att ha allmänt trevligt..  och så blev det skriveri i mössorna såklart! :)  
             fortsättning med studentlunch, tal, mer skriverier i mössorna och intaget av alkohol bara ökade i takt med klockan..  sen var det den omtalade paddanturen (alla kom med ;P, dock iskallt och blåsigt) .. för att sedan några timmar senare och lite nedblötta av saltvatten springa ut vid operan.. helt sjuukt bra !  vi må ha haft helkasst väder, men vad spelade det för roll..  flaket va ju också en resa för sig.. shiit va kul vi hade,. champange, champange och ännu mer champange..

sen bär det av hemåt för lite mer champange och firande.. och vad står det på uppfarten när jag kommer hem, vilket jag dok inte fattar förän jag ser att nyckeln jag precis fått i handen är en BMW nyckel och inser att det inte är en av våra vanliga nycklar, utan en nyckel till miiin bil !!   det blev några glädjetårar där ja och helt plötsligt blev alla sena pluggkvällar och nätter värda allt slit! 

image16

det blev några väldigt fina smycken av nära och kära också,.. det tackar vi för :)   Men, shiit en bil.. världens bästa pappa och mamma (!) . hade jag aldrig i min vildste fantasi kunnat drömma om.. så overkligt. 

sen blev det mer champange, jordgubbar och mat.. vidare in till carro och sedan in till stan för att fortsätta festa ytterligare några timmar.  och oj vad kul det blev.. party tills det stängde.!    sen va det över, 12 år hade fått ett lyckligt slut..,  

det har dock inte hunnit smälta in ännu, och jag vågar knappt tänka på hur underligt det kommer att kännas till hösten.. men nu e en fas avklarad, vare sig man vill eller inte.. bara att gilla läget och visst gör jag det, jag har bara inte fattat det än.


image17
N3 Kitas Gymnasium 2007  -Riktigt bra!
känns overkligt, sorgligt och underbart på samma gång. kort och gott - helball och underbar dag! kunde inte blivit bättre. sista månaden i 3an kommer nog alltid vara en av de bästa i mitt liv. Allt roligt.

   

tusen tack. / Gabbie

RSS 2.0