In Saigon...

Just nu siter vi pa nagot litet internet cafe, en bit bort fran hotellet., och det gar inte undan harinte, man far inte ha brattom i alla fall . det e en sak som e saker.. och fosrsoker hitta lit schyssta stallen pa boracay..

Sedan ska vi aka till Chinatown, och i morn blir det nog ChuChi tunnlarna och krigsmuset i morn..

och jag mar mycket battre nu.... 


Kan inte säga så mycket annat

.. än att vi älskar HARD ROCK  i Bangkok... !!!!!!!!!

image118

Mr Ball, Gustav och jag...  jag säger ingen annat än att det helt enkelt är bäst, finns inte bättre.. ännu en sådan sak som måste upplevas..

      

kolla nu noga på kort nummer 2 och lägg märke till etiketten., helt riktigt .. det står Mr Roland Hennings.. min far har alltså flaskor med sprit ståendes på Hard Rock till varje gång han e där, vilket e ju rätt ofta, men ändå. lite status till det tycker ja.. inte dåligt.. Vi vet ju alla hur min far e då va (Heeeel rätt!),, men ändå. sjuuukt grymt. !

image121

Vi låter den här bilden avsluta vår vistelse i Bangkok.. tycker den passar in rätt bra faktiskt..  Efter lite drygt 5dagar här, lite fynd, klipp, skit och många minnen senare ska vi åka vidare mot Vietnam och HoChiMin i morn... planet går nio och taxin till flygplatsen går halv sju i mornbitti och klockan nu är halv 3 på natten.., börjar jag inse hur trött jag kommer vara i morn när klockan ringer..  så det blir ett avslut här.

Det ända vi (en än gång) kan konstatera är att vi ÄLSKAR Bangkok.. och det inte ska dröja speciellt länge till nästa gång. ! 

God Natt..


and here we go again

I dag köper vi inget gå., bara en väska..   så löd det i morse innan vi lämnade hotellrummet..
    Men tror ni att vi kom hem tomhänta.. nä, inte ens i den vildaste fantasin..  Men, va fasen vi lever ju bara en gång!!
 men en väska fick vi fyndat i alla fall... så nu ska vi snart börja packa lite.. men nu kommer vi till den största och svåraste frågan: Kommer allt att få plats ??.. haha, tveksamt..   men me, Let´s give it a try.

Försökte mig på att lägga in lite bilder här., men det ville inte funka just nu.. så vi får se lite senare sen... nu ska det packas och käka lite., sen ska vi till Hard Rock :D

image117

Later....

Det finns inget slut...

Det är helt sinnessjukt,, jag tror inte det finns något slut på shoppingen, marknaderna och allt i Bangkok... det finns alltid något man inte sett..  Igår upptäckte vi att det fanns en nattmarknad till, lika stor som weekend market, fast öppet 7dagar i veckan på kvällarna.. helt sjukt..   Lompini Night market..  det fick vi veta av en tuk-tuk driver dagen innan då vi styrde våra ömma fötter mot Patpong night market..  men vem träffar vi dagen därpå om inte samma tuk-tuk gubbe ?? hur stora e oddsen liksom, i en stad med minst 500tusen tuk-tukar och vi träffar samma två kvällar i rad på olika ställen .. haha.. heelt osannolikt.

  Och idag när vi had tänkt ligga en stund vid polen, va händer då, jo det är molngt, första dagen av våra 5 i Bangkok och enda dagen vi hade tänkt ligga några timmar vid polen,, då är det molnigt.. så det blir affärer i dag med.. vi har ju som sagt gått i affärer från 11 AM till 2 PM..  dvs, dygnet runt sen vi kom i torsdags.

Nu återstår ett problem. Hur ska vi få ner allt ????  svar; gabbe köper ny, jättestor väska....  :D

Men i morn lämnar vi Bangkok..  men en del av  mitt hjärta finns alltid kvar här.

Later./  ♥ G

obeskrivligt

Det är bara det jag har att säga.. Jag finner inte ord.

WEEKEND MARKET i Bangkok..

Jag förklarar inte, för det går inte att förstå om man inte har varit där....

Hur ballt som helst.. Jag är mållös.

Efter Önskemål; Lite fler bilder !

Då var det lördag morgon och eftersom alla polplatser, dvs solstolar, redan är tagna (vi gilar inte) blir det nog weekend market för våran del idag.. vilket ska bli en spännande upplevelse...

  igår shoppade vi lite på Paragon (we like :D ) .. fyndade världens tuffaste smyckes ask.. hur cool som helst. ! och lite annan skit.. hittade också massa tuffa linnen och t-shirtar på Ed hardy och Christian Audier.. men eftersom det typ e mer än dubbelt så dyrt som i LA så får det vänta till vi kommer dit..   men då..
    sen va det Hard Rock som gällde., och som Gustav sa, Hard Rock i Göteborg e ju löljigt, det kommer aldrig bli samma sak igen.. Liveband som vanligt. KANON. och eftersom pappa praktikt taget lever på stället när han e här(nej , lever är ingen övrdrivt, snarare underdrivt !) så va det ju som det va,, Helt BÄÄÄST ! och det har vi Mr. Ball att tacka för. han e toppen..   Och förövrigt pappa; jag skulle säga att dem saknar dej och att dem tycker det har gått lite för lång tid sen sist..  lite Status där..
  Det va dock inte hälften så fullt som vanligt då det e någon speciell helg denna helgen och då serverar de ingen alcohol..   så vi har lovat att komma tillbaka på måndag igen, innan vi sticker..

        

        

En blandad kompott av bilder från olika ställen..

image115

Från vårat hörn på Koh Samui... grymt bra. dock typ 4:e dagen på resan.. så jag lovar att så bleka e vi inte längre .. haha...

Later. / ♥ G

back in Bangkok

då var vi tillbaka där vi började, i Bangkok.. för lite shopping och storstadsliv innan vi lämnar thailand och reser vidare till vietnam.. 
    det gick alldeles utmärkt att aka båt från Koh Tao (dock överlycklig att jag hittade sjösjukepiller i en affr för några dagar sedan, då det blåste rejält i morse och mer än halv båten satt och spydde i plastpåsar i två timmar.. men inte jag. !) och sedan buss från Chumporn till bangkok,, det tog sin tid men det gick över förväntan..

och vi kan väl säga såhär att vi mår bättre..  men vi får hoppas att vi når nivån BRA i morn.. 
för bra kan alltid bli bättre, men bättre är ändå inte bra..

Vi har också ätit Lövbiff med råstekt potatis idag,, och det va gott vill jag lova.. men det är fortfarande inte i närheten av mammas spagetti och köttfärsås. !!  
  hotellet vi bor på är ganska internationellt,. det är nämligen en dansk som äger det så det finns en svensk - dansk - norsk meny också med lite klassiker.. det är ganska litet och världens mysigaste hotell med helt underbar personal.. dem e helt grymma, de typ skiner upp när man kommer och är överdrivet hjälpsamma.. bara man säger Hennings...  ja det har ja väl pappa att tacka för, det och mycket annat.. men roligt e det i alla fall..

  perfekt blir det också när Phuong hämtar oss på flygplatsen i vietnam och fixar hotell..  kontakter,, säger bara det. det är tur att man har kontakter..
 Och en fågel viskade i mitt öra att Carsten kommer ner till Ho Chi Min när vi e där.. det blir ju himla kul :)

en liten redovisning i bilder kanske ? ;)

image82

stranden och stället som ligger högst upp på favvo-listan, Had Yao.. helt magiskt bra.

     

Had yao bay.. den underbara vita stranden,, och kortet i mitten är från matmarknaden i Thong-Sala,, då jag fortfarande tyckte de grillade kyckling spetten verkade jätteintressanta,, fem minuter senare när jag insåg att de måste varit doppade i något innehållande jordnötter, var det inte lika roligt längre..

     

foodmarket Thong-sala och våran favvis hak.

     

från Mae Haad  och en av våra ödlekompisar som inte uppskattas av gabriella inne på rummen.

     
     Koh Nangyuan...

image99

     

     

nu ligger det till så här att jag har tusentals med bilder men jag kan inte lägga upp alla här, största orsaken är att det tar sådan tid.. men nu har jag i alla fall delat med mig lite, så gott jag kan.. och klockan har hunnit bli 1 PM här, så det är dags att lägga undan datan och låta huvudet sjunka ner mot kudden..

så vi...
image106

.....säger God Natt !!  (och ja, vi bjuder på den)

Later. /  ♥ G

not bad, not bad

vi har overlevt detta med.. inte friska an men pa battringsvag...  Gustav e mycket battre.. och jag overlever, lite febrig men det beror nog dels pa spanningar och skit sen i gar..  idag har vi i alla fall fatt i oss nagra matbitar och vi ska snart ge oss pa det igen..
   Helt sjukt att man kan kanna sig sa hjalplos..

men nar vi lag dar igar kom vi att tanka pa en sak,, hur kul kan det vara och komma som turist till sverige och bli riktigt sjuk..  har finns det i alla fall apotek overallt och bara pa varan lilla gata finns det tre "nursing stations"  och en "nursing clinic" dar det bara ar att ga direkt in och fa hjalp direkt. jag har liksom vart pa apotek och nursing stations och fatt piller mot allt... antibiotika, lite starkare varktabletter., och massa annat..   helt utan problem,..

   som tillexempel nar jag va inne pa ett apotek i bangkok innan vi akte hittade jag ett par tabletter som jag har fatt mot min mage hemma.. fast jag fick de inte foran efter tre undersokningar, minst, en gastroskopi och tva ph-matningar, och da var jag anda tvungen att soka licens av nagon lakarnamd, for att overhuvudtaget fa dem utskrivna !!    och har saljs dem receptfritt pa vilket apotek som helst, och finns bade som piller och vatska..  helt sjukt...    Fragar ni mig sa har sverige en del saker de bor se over..
   och mamma jag har hittat massa saker som du coh jag skulle ha nytta av,, med vara sma problem.. jag ska allt kopa med mig lite hem..

I morn styr vi vaskorna mot bangkok...

och nu ska jag kopa med mig lite mat upp till rummet och se till sa vi far i oss lite mer mat..

Jag slutar nog aldrig att forvanas over mig sjalv,, att jag faktiskt klarar mig pa egen hand.. inte illa, inte illa. :)

Later


up's & down's

Idag maste det vara typ 40grader och stekande sol har.. man vanjer sig latt vid detta klimatet har faktiskt...

      Det suger i min shopping gen just nu,..  den har inte matats pa lange.  den behover lite energi, och det kommer den att fa i bangkok och under storre delen av vistelsen i usa..   :D
(ja karro, du ska fa veta allt jag shoppar, promise!)

dagen har dock varit sa icke handelserik den kan vara.. och valdigt lugn, eftesom Gustav e magsjuk.. och visst det hander val sisadar 85procent av alla som aker hit,, men vi kunde val anda ha sluppit.. bla sager jag.
  men nu har vi preparerat med antibiotika, vatskeersattning, koltabletter, och magmedicin mot kramperna i magen. Lat oss nu hoppas att han e frisk till i morn,..  
 
   Det tar i mig att se nagon man tycker sa mycket om riktigt sjuk och inte kunna gora ett smack at saken..
foodpoisonig sucks..

Men vi klarar detta med. . . vi klarar allt.

Later.new location, Koh Tao

 En halvsjosjuk batresa senare och tva och en halv timmas letande efter boende hade vi till slut kommit till ro aven pa koh tao.. och kanon blev det.. boendet e toppen och vi har hyrt moppe och tar oss runt lite overallt. .  hur kul som helst fast lite ovant med vanstertrafik, sa jag overlater korandet till den mer erfarna i duon ..

   idag har vi akt bat till Koh Nangyang, ligger lite utanfor den norra delen av on.. riktigt coolt faktiskt.. har hur mycket fina bilder som helst, men som sagt, de dyker upp vid ett senare tillfalle...

pa torsdag aker vi till bangkok.. och infor vara shopping rundor.. tror ni att det finns skoskavsplaster har ?? na precis,,,  bara vanliga kassa plaster.. och jag som inte kopte nagra innan jag akte.. fragan  ar om jag vill veta hur detta kommer att sluta..

   vi har hunnit med att spela en omgang minigolf idag med,, lite smakul.. men vem tror ni vann..  japp och dar forsvann det roliga, men jag slog i alla fall en holeinone :).

Det enda som aterstar nu ar fragan om jag vagar chansa pa att ata en , sa efterlangtad, bananpannkaka, och hoppas att jag inte e lika kanslig langre, eller om man ska avsta..  vet inte vad som vager tyngst riktigt.. de e ju saaaa goda..

  jag kommer forovrigt att se ut som en annanas nar jag aker harifran.. haha..

Over and out.
Later


Thong-Sala

Da sitter vi nere i Thong-sala (the mainpoint of Koh Pangan),..  och vantar pa baten som skall ta oss till Koh Tao.. baten gar inte foran vid ett tiden,    sa vi har lite tid att fordriva till dess..   min vaska haller nog inte sa lange till insag jag i morse nar det va dags att stanga den igen,.. nej den e inte sa overfull,, men den har ju vart med ett tag och borjar slappa i dragkedjan och tygetsa det far bli en ny innan vi lamnar Bangkok sen..

  Jag tror inte det blir flyg tillbaka tillbangkok,, det blir nog bat fran Koh Tao och upp till fastlandet och darifran gar det anknytande bussar och tag.. det blir nog bast och billigast.. annars maste man aka ner till Surrathani igen eller anda ner till Koh samui.. sa det lutar mot att det blir buss och en halv natt till i bangkok istallet..

  For i Bangkok far vi ligga i om vi ska hinna med allt vi onskar..weekendmarket, patpong nattmarknad, mina kara vaskaffarer, alla shopping pallats, en tripp pa floden, nagra middagar pa hard rock, och rundvandring pa alla coola smagator overallt..   riktigt nice :D .    men innan dess blir det lite solnng och snorkling pa "The turtle Island".. hade ju varit bra ballt att se nagra skoldpaddor..  och sa blir det nog en battur till Koh Nangyang..

och ni e saknade alla dar hemma, ska ni veta.. ifall ni nagon gang skulle tvivla...

that's all for this time.
Laterbland saltvatten och sandkorn

 bara sa att ni vet.. jag satt har och skrev och pillade igar med, men va hander.. jo himlen oppnar sig (visst det regnar inte ofta, men nar det regnar vill jag lova att det regnar ordentligt !)  sa precis nar jag skulle posta, sa brots all strom och allt internet forsvann.. sa det fick vara,,

     Idag slog det mig att det redanhar gatt tva veckor... tva hela veckor, och det kanns som tre dagar kanske., men pa torsdag aker vi tillbaka till bangkok.,, i morn bar det nog av till Koh Tao...   dagarna bara flyter ihop..

  I gar blev mina tar grillade och resten av fotterna med givetvis, och idag stod gustavs ogonlock pa tur... men annars borjar vi bli skapligt solbranda..

I natt hade vi besok av nagra odlor,, dock inte storre an size9cm sa det va val inte allra varst..   enligt gustav borde har ocksa finnas ett blankt kort, da jag (enda gangen) inte tog med mig kameran ut till en lite o\, man kan vada till frasn stranden dar vi bor.. och da givetvis, nar jag va kamera los, da kryper det fram en mega odla., typ kvarleva av urtidsdinousarierna.. ne kanske inte sa stor men det va bra stor i alla fall, i alla fall en halvmeter.. men som sagt inget bildbevis..

     vi har ocksa fatt smak pa fruit shakes,, det blir fruit shakes till frukost, lunch middag och aven en extra da och da.. :)   

Min data haller forovrigt pa att fucka ur... sa som pappas gjorde med skarmen.. den gjorde ju sa nagra gangen innan vi akte med det blir anna bara varre... hel knepigt.. har ju liksom inte gjort nagot speciellt, och den e ju inte ens ett ar gammal.. mycket knepigt.. 

Jag har ocksa insett att jag borde kopt en nya kamera innan jag akte...  min e faktiskt ingen hojdare langre,. okej, den funkar och det blir hufsat bra kort i dagsljus, men sa fort det borjar skymma sa racker blixten inte nagonstans.. jag borde sa tagit med mig min systemkamera.... men men,, nat lar man la sig till nasta gang.

Och, mamma du behover inte oroa dig,, jag kommer hem.. for din skull., du e varldsbast och det vet du, och du far skicka hur manga meddelanden du vill !!   Det e mysigt att nagon saknar en..  skinnjackan e sakert ackligt lacker, och hade jag vart hemma hade jag nog gett dig radet att kop den,, det e du vard, LATT!!

       det blir att tankarna flyger i vag nar man ligger och solar,, jag vet inte om det e solen eller om det ar att jag har tillatit mig sjalv att slappna av ordentligt for forsta gangen pa over ett ar...   svart att avgora vad gransen gar..
    Att jag har min livs levande skyddsangel vid sidan hela tiden kan ocksa ha lite med saken att gora..
saker man skulle gjort annorlunda, saker man inte skulle gjort alls...  saker man borde gjort.. och hur hade det sett ut om "om" hade funnits.. tank om saker och ting hade blivit annorlunda... alldeles for mycket saker man borde gjort men aldrig gjorde..    tankarna bara skenar ivag..    men nu finns inte om och jag ar nojd med hur allting ser ut idag.

ni kan val slanga in en rad eller tva....  det e alltid roligare att skriva for nagon...  annars vet man aldrig vad som hander....

varma kramar till alla dar hemma..

see you later.
nagra rader med inslag av sol och sand

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om...   vi har stekt i solen hela dagen, men avbrott for en hel del strand tennis. och ja, vi e grymma pa det med precis som pa allt annat !!! haha.. sa latt att vi skulle utklassa er alla med ogonen forbundna ! 
 
     Idag ar det alla hjartans dag sa da blir det extra mycket mys !  vi ska sitta pa varat stalle, titta utover havet, sittandes pa vara ligg/sittdynor och dricka annanas shake.. kan inte riktigt forklara hur hog mysfaktor det ar pa detta stallet, och jag har massa fina bilder men jag har svart att komma in pa nagra natverk har men det kommer, hall ut det kommer....   jag vet ju sjalv hur mycket roligare inlaggen blir om det ar lite bilder med, det blir liksom lite mer levande.    Sa det kommer inom kort.
 
   I morn ska i ocksa forflytta oss lite langre upp langst kusten.. ska bli spannande att se vad vi hamnar nu.    jag borjar vanja mig lite nu, vid detta tempot har, att slappa kontrollen lite och att verkligen koppla av..    

by the way., jag skojar inte nar jag sager att folket har verkligen diggar (lases avgudar/dyrkar) Bob Marley... haha.. precis overallt...

      Vi njuter av livet och nu ska vi bege oss ut pa stranden for att ata lite...

hoppas ni har det bra dar hemma allihopa. . och Karro, du kan val skriva din adress och skicka till mig eller skiva den har eller sms eller nat, man vet ju aldrig vad jag kan hitta pa :) ..

   that's all for now.
later

location: Koh phangan, Haad you

 heej hopp,, da var det dags igen,, not my soo loved and own computer, but it's okey..     nu e vi i alla fall pa Koh Pangan, stranden vi fortillfallet bor pa heter haad You, och vi kunde inte valt battre, vattnet e kristallklart, stranden vit och sanden mellan tarna mjukare an lenaste sammet..  snorklat lite har vi allt hunnit med ocksa, fast vattnet ar ganska grunt och med tanke pa mangden sjoborrar ar waaay to many, enligt oss.. sa e vi ganska forsiktiga, for vem vill komma upp ur vattnet med en 40cm lang tagg i foten,,  vilket ocksa skulle resultera i att nagon av oss skulle bli tvungen att kissa pa den andra... (det e det enda sattet att linda sticket, och hindra giftet) haha.. det skulle ju se bra roligt ut..

     Igar akte vi langst ner pa on, till Haad Rin,. det skulle tydlgen vara DAR det hande,, och vi kan saga sahar att det va det ABSOLUT inte ! haha..  Kandes som man gick pa nagon slummig bakgata.. och visste inte vad som vantade runt nasta gatuhorn,, det va heller ingen main road utan kolsvart och hundra tusen ihop slingrade bakgator.. :)    men visst det va la party pa stranden och raveklader i varenda butik..  men nu kan vi saga att vi har varit dar i alla fall..  

Idag har allegin gjort sig pamind igen.. men det gick bra.. vi va pa varsta tuffa mat marknaden.  lite nice sadar..

nu ska vi ga vidare..

that's all for now.
later

i väntans tider

  Nu sitter vi här och väntar på att taxin ska komma och köra oss till båten som ska ta oss vidare till Koh Phangan,... lite tips och grejer har vi fått av dem som jobbar här,, så vi ska nog lyckas hitta något ba där med, och hyra scoter blir det nog också, så vi kan ta oss till lite olika stränder och vatten fall och kolla runt lite..

   min dator må va lite i största laget och den är garanterat inte lika tuff som karros mac, men den har i alla fall å,ä,ö.. och man vet var alla tangenter sitter utan att behöva koll lite extra varje gång man skriver något... vi gillar helt enkelt min data.. ;)

image78

som sagt, vi klagar inte....

     
 
 That was all for now. end of Koh Samui.
 Later
 ♥

location: Koh Samui

   Nu har vi varit lediga i en heeel vecka, kanns helt ofattbart....   nosen e rod och vi paminner lite om tva kraftor da och da, annars ar allt kanon bra, for er som undrar..., solen skiner hela dagarna, och medeltempratur kanske ligger runt 30grader.. typ lagom om ni fragar oss.

    I morn gar baten till Koh Phangan, och vi forflyttar oss till island nummer 2.. mer an sa vet vi inte, planera e ju som sagt inte varan sak och har nog aldrig vart och kommer nog heller aldrig att bli...     Den som lever far se.

(mamma: jag hade faktiskt tankt lagga upp lite bilder men precis nar jag skulle gora det. kastades vi ut ur natverket vi hade smygit os in pa, sa det far bli i morn istallet.. jag har faktiskt tagit en del kort, tro det eller ej. .)   

Nu ska vi bege oss vidare till en resturant vi hittade igar.., ,och kaka grillad tonfisk a la garlic and pepper... inte helt fel vill jag lova..    ikladd jeans shorts och linne, men ta ni pa er en extra troja istallet...    

    Gustav halsar ocksa till alla att han mar alldeles utmarkt :)   hehe..

All for now.
Later

    

location: Bangkok, Stable Lodge

  Yees, nu är vi i Bangkok och allt har gått kanonkalas trot lång väntan på Arlanda, men de kan man la stå ut med när man vet vad som väntar.. ;)

  klockan är nu ställd på 04:40 och biljetter till Koh Samui, Koh Pangan, .. (ner dit i alla fall) är bokade.. vad som händer när vi kommer dit får vi se i morn..

och det är som jag sagt tidigare, Bangkok måste upplevas, man kan inte riktigt fatta alltihopa annars.. man kommer hem och beskriver köpcentrumena, men det är omöjligt att uppskatta storleken om man inte varit där..  
    sjuukt kul.. vi kommer tillbaka till bangkok runt den 22feb.

that was all for now.
Later

RSS 2.0